TVA Music
Eikevelden 178
B 2440 GEEL
www.tvamusic.be
tom@tvamusic.be

Biografie Tom Van Achte

Tom Van Achte (geboren in 1971) is actief in de muziekindustrie sinds 1992, studeerde muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut te Leuven (afgestudeerd in 1993) met specialisatie harmonie, contrapunt, compositie. TVA studeerde ook piano, orgel, trompet, slagwerkinstrumenten, gitaar en blokfluit. Deze muzikale bagage weerspiegelt zich tot vandaag in de muzikaliteit van de afgeleverde masters. Tijdens de opkomst van de eerste homecomputers schreef hij muziek en pionierde hij digitale opnametechnieken van zodra het kon op computers.

Na basisopleidingen in audio volgde na enkele jaren door ervaring vanzelf de stap naar Audio Mastering (zowel stereo als meerkanaals). Hij volgde onder andere masterclasses bij bij George Massenburg en Bob Katz, Grammy-award winnaar (3 albums) en auteur van het boek "Mastering Audio - The Art and Science". TVA werkte ook samen met (onder andere) Grammy Winning mastering engineer Darcy Proper in Galaxy Studios (België), Seigen Ono (Japan), Frank Arkwright (UK) en Marwan -Manley- Danoun (Frankrijk).
 
Het totaal aantal gemasterde tracks bedraagt momenteel meer dan 250.000 (in stereo en 5.1 surround).
 
TVA is een veel gevraagd mastering engineer voor dance, rap, jazz, rock en klassieke muziek. De masters klinken volgens anderen als 'zeer muzikaal met een diepe, warme en analoge sound met de nodige punch'.
Voor een overzicht van recente producties zie referenties.